sippa

Alla inlägg under augusti 2010

Av Gabriella - 10 augusti 2010 19:00

    

Rufus och pappa Elvis som ung. Lika som bär.


Igår var jag, yngsta brorsan, Colleen och Gaia på besök hos Rufus och hans nya familj. Det var då en mycket stilig kille och han är så glad. Först blev han lite förskräckt över att två galna hårmonster hoppar på han, men snabbt kände han igen oss. Gaia var den som fick mest uppmärksamhet. Hon och Rufus lekte och lekte hela tiden, inte ens inne ville dem ta det lugnt och Rufus hade inte ens tid att hälsa på mig och brorsan. Det går jättebra för honom och hans nya familj är mycket glad och stolt över sin kille. Han har lärt sig några tricks, sitt, ligg och vacker tass på olika språk. Han är väldigt social och älskar att ha barnbarnen där på besök, men kan ibland bli lite hårdhänt med munnen.


  Rufus bor i ett fint område med närhet till vatten. Colleen fick lust att ta sig ett dopp och simmade över kanalen. Sedan blev vi lite oroliga att hon inte ville komma tillbaka, men det gjorde hon. Colleen kan bli lite blind för annat när det är fåglar i närheten så hon fick sedan ha koppel på sig, vilket inte uppskattades.


Det var superkul att träffa er och jag hoppas vi ses igen på barbetträffen.


Rufus till vänster och Gaia till höger. Man ser skillnaden i pälsen. Rufus är som pappa och Gaia som mamma i lockighet.

 

Nu är det tungt att bära dem små trollen.

  Rufus (Poseidon)

     


Lockness odjuret i Luleå

 

 


Hopp och lek, så som bara bästisar leker....eller syskon

Av Gabriella - 7 augusti 2010 13:44

Colleen var jätteduktig. När vi kom dit hade vi först bara tänkt titta på, men efter lite prat med agilityfolket där blev det så att även jag och Colleen skulle vara med. Tur att jag inte visste det tidigare för då skulle jag väl ha varit ännu mer nervös. Nu hade jag bara en timme att oroa mig. Och nej, jag borde inte bli så nervös för det påverkar hundarna, men jag kan inte inte bli det. Det var hur mycket folk som helst som tittade. Alla trängdes runt om hela agilitybanan.


Hursomhelst jag köpte en korv till Colleen och första rundan tog vi felfritt. Trots värmen skötte hon sig bra. Lite mer fart hade jag nog velat ha, men hon var jätteduktig. Under andra rundan tabbade jag mig rejält. Fler än en gång "lurade" jag henne. Jag gjorde både framför- och bakombyte, vilket är något jag aldrig har tränat med henne. Så det är ju förståeligt att hon inte förstod vars hon skulle. Publiken fick sig dock ett glatt skratt. Nåja sånt händer, det är det som är kul med att se på agility. Allt är inte alltid perfekt. Man kan vinna en klass och bli diskad i nästa, det är inte ovanligt att det händer.


Det här var superbra träning inför agilitytävlingarna jag och Colleen ska delta i nästa helg.

Av Gabriella - 6 augusti 2010 11:15

 

Bättre förebilder kan Gaia inte få.   


Nu har Luleå kalaset startat. Igår under invigningen träffade jag Angelica och vi "socialträna vovvarna". Vi träffade även Bella som joina oss. Först var det tänkt att bara Gaia skulle komma med, men då tyckte jag att Colleen som älskar att få vara med och vara ute skulle få komma också. Vi var ju trots allt två personer. Och när vi skulle åka var Sippan så glad och gav mig den där förväntansfulla blicken som man bara inte kan säga nej till. Så det slutate med att dem alla tre fick följa med.


Gaia är ju trots allt bara en liten valp, så vi höll oss  lite i utkanten av själva festivalen och dem högljudda ljuden. Sippan och Colleen skötte sig såklart som dem proffs dem är. Och även Gaia var superduktig. När vi stod still och pratade så var det svårt att tro att vi var mitt inne i stan under alla festligheter när man tittade på hundarna. Alla tre låg ner eller satt och var hur coola som helst, vi hade lika gärna kunnat vara hemma på våran gård. Till och med när några jaktplan flög förbi väldigt lågt, med ett hiskeligt ljud var vovvarna mycket duktiga. Tur för oss så försvann dem snabbt.


När vi väntade på bussen kom en full gubbe som inte var riktigt hundra. Han ville ju självklart klappa hundarna och dumma Sippan blev ju glad och viftade på svansen, även Colleen försökte att sno till sig uppmärksamheten. Många hundar gillar inte folk som är påverkade. Men nej då, mina hundar verkade inte fatta det, bara Gaia var lite misstänksam. Han verkade alldrig vilja gå så jag sa åt honom att han inte fick klappa dem nå mer och då peka han bara på Sippan som viftade på svansen och sa att hon gillade att bli klappad. Till slut med lite hjälp fick vi iväg honom och polisen grep han. Hehe, rätt åt han. Det här var första gången Gaia fick åka buss och hon tyckte att det var lite läskigt att gå in, men väl inne sov hon bara.


Bells och Angie, det var jättekul att träffa er.    


Puss på dig. Gaia var lite försiktig i början, men sedan blev hon och Angie bra kompisar.

 

Snygg mamma.

 

Av Gabriella - 4 augusti 2010 16:41

Varma dagar kan vara lite jobbiga, men då är det skönt att kunna ta sig ett dopp. Det tycker ialla fall Louie (Zeus) nere i Stockholm. Första gången han kom till bryggan så drog han i kopplet för att få komma ner i vattnet och i kom han med matte efter sig med kläder och allt. Simma gjorde han också, duktiga lilla Louie. Efter att ha badat lekte han på stranden och rullade sig i sanden. Sedan fick han gosa på handuken med sin familj.


Louie har även fått åka flakmoppe och waxholmsbåt, vilket gick bra. Om två veckor ska han börja i en valpkurs. Go Louie, det här är jättebra träning. Även Gaia är anmäld till en valpkurs, när den startar vet jag inte än. Jag rekomenderar alla som har valpar att gå en valpkurs. Även om man tycker att man själv vet det som man lär sig så kan det alltid finnas något nytt att lära och den sociala träningen är guld värd.


   

Presentation

Language

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards