sippa

Direktlänk till inlägg 21 juli 2012

Våran älskade Chessi

Av Gabriella - 21 juli 2012 21:00

 Sorgen är tung, det som inte får hända har hänt. Mardrömmen för varje hundägare har blivit sann för Johan, Linda, Oliver och Tuva. Dem blev tvingade att ta det jobbiga beslutet att avliva Chessi. Den 19 Juli, bara 5 månader gammal fick Nordic Breeze Chessi Rivergirl lämna jordelivet.


 

Chessi råkade ut för en hemsk olycka. Hon var ute på gården och lekte med lillmatte Tuva. Tuva är uppe på studsmattan. Så glad och lycklig Chessi blir när hon ser henne där uppe. Hon vill så gärna vara med sin älskade lillmatte så hon springer dit och i ett försök att komma närmare hoppar hon rakt upp i luften. Hon landar helt fel och ylar hjärtskärande av smärta. I husses trygga famn lugnar hon sig lite och i full fart far dem direkt till djursjukhuset. Efter flera röntgenbilder konstateras det att benet är helt av ovanför hasen, även senor och ligament är illa skadade. Det fanns ingenting som dem på djursjukhuset kunde göra. Det är alltid lika tungt att behöva ta ett sådant här beslut och hela familjen är förkrossade. Men det fanns inget dem kunde göra.


Chessi var en underbar valp och älskad av alla som träffat henne. Hon var ett litet yrväder. Alltid lika glad och hon spred glädje omkring sig vars hon är gick. Hon älskade att busa och hon var gosig och mysig av sig. Hon ville alltid vara med och hon älskade och trivdes jättebra i sin nya familj. Hon var den perfekta valpen för dem och dem var den perfekta familjen för henne.


Chessis familj har samlat ihop alla leksaker som hon gillade och lagt dem i hennes korg. Dem har gjort det jättefint där med vackra stenar och det står "älskling" och "vår älskade" på dem. Tuva har själv skrivit ett brev till henne och dem lade även dit två ostbågar för Chessi gillade sådana. Nu väntar dem på att få tillbaka askan av sin älskade lilla Chessi. Jag vill ge er något så här får ni bilder på våran blå prinsessa, Bästa Chessi.


Chessi var då allt en tuff liten kämpe även då hon var liten. Här sover hon så gott, hjärtat vårat.

   


Chessi tränar på att gå, det är inte lätt när golvet är så halt.

           


Chessi älskade sin mamma över allt annat i världen då hon var liten. På första bilden är hon lite ledsen för att Colleen lämnade valplådan och på andra bilden försöker hon ta sig ut till mamma. När hon blev lite äldre lärde hon sig att klättra över kompostgallret. Alltid blev hon så nöjd när hon då kunde lägga sig vid mammas sida.

     


Sötaste lilla Chessi. När Chessi var liten var färgen på hennes ögon lite blåaktiga, dem blev brunare ju äldre hon blev.

     



          


Med sina syskon hos mig.

     


Med sin nya familj. Hon fann sig själv hemma hos dem direkt, det var bara rätt.

     


Vid 10-veckors ålder strax innan Nordic Breeze Celandine Rivergirl "Cilla" flyttade så hälsade vi på hos Chessi och det blev ett glatt möte mellan systrarna.

                 



Den 8 Juli blev det en återträff för dem två systrarna då dem båda kom till Lövskär.

   


Vi saknar dig    Vila i frid vännen

 



 
 
Ingen bild

Kerstin Elverstig

23 juli 2012 10:06

Våra varmaste tankar till hela familjen.
Kerstin Elverstig och Tjippen

 
Ingen bild

Carola & Tjotta

24 juli 2012 01:05

Så fruktansvärt tragiskt! Hon hade ju just börjat sitt liv:(( Varma tankar till familjen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gabriella - 25 maj 2016 22:47


Här får ni ett kort filmklipp på valparna, 2 veckor gamla.     ...

Av Gabriella - 24 maj 2016 20:15

Två veckor har gått och alla valpar mår bra och växer fint. De väger nu mer än tre gånger så mycket jäntemot då de föddes. Här får ni lite bilder på de små <3   Min lilla valp :*         röd hane         Gul hane     ...

Av Gabriella - 21 maj 2016 21:31

Valparna är nu 11 dagar gamla och en helt ny värld börjar öppna sig för dem. Det är inte längre bara näsan och känseln som guidar dem fram utan snart kan de även se och höra. När valpar är små kan det nästan se ut som att deras ögon är blå eller har ...

Av Gabriella - 17 maj 2016 20:30

Valparna har nu hunnit bli en vecka gamla. De äter och sover mest och alla har gått upp bra i vikt. De har mer än fördubblat sin vikt på den här första veckan och min lilla tik är fortfarande minst i kullen så hon kommer nog bli en riktig liten tuffi...

Av Gabriella - 11 maj 2016 23:15

Här skulle jag vilja presentera våran lilla valp och alla hennes fem bröder. Dem är 1 dag gamla på alla bilderna.   Våran tjej, utan band. Hon ser ut som en liten hamster på den här bilden, sötnosen        Svart hane med rött band    ...

Presentation

Language

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards